Handelsmissie Polen

Ter bevordering van bloemen- en plantenexport richting Poolse retail

De eerste fysieke Nederlandse bloemenhandelsmissie sinds de uitbraak van Covid-19

Locatie: Mazurkas Convention Centre in Ożarów Mazowiecki (circa 6km buiten Warschau) | Datum: 22 september 2022 | Tijd: 08:00 - 17:00

JA, NEEM CONTACT MET ME OP

Bent u als Nederlands bedrijf actief in de duurzame productie en/of export van bloemkwekerijproducten en wilt u zakendoen met Poolse retailklanten, bijpraten met reeds bestaande Poolse zakenpartners of op de hoogte worden gebracht van ontwikkelingen binnen de Poolse retailmarkt?

Neem dan van 21 t/m 22 September 2022 deel aan de eerste Handelsmissie Polen waarbij de FCI Magazine, AIPH, Fresh Market Poland, met support van de Nederlandse Ambassade in Warschau individuele, op maat gesneden B2B meetings organiseert tussen Nederlandse exporteurs van bloemkwekerijproducten en de belangrijkste retailketens in Polen.

Waarom Polen?

Het Poolse economische wonder is in velerlei opzichten opmerkelijk. Sinds het wegvallen van het IJzeren Gordijn in 1989 wist de Poolse economie zich in rap tempo te transformeren van een centraalgeleide planeconomie naar vrijemarkt economie. Dankzij een solide monetair en begrotingsbeleid wist het land een grootschalige recessie tijdens de bankencrisis in 2008-2009 te voorkomen. Het Poolse bbp groeide voor 2020 met circa 5%, waarmee het economisch bezien de meest West-Europese landen overtroef.

De pandemie veroorzaakte veel menselijk en financieel leed , maar Polen wist de economische neergang met -3.6% te beperken, een beduidend minder ingrijpend percentage in vergelijking met andere landen. Net als elders in de wereld stijgt ook in Polen de inflatie en staat het bestedingspatroon van de Poolse consument onder druk. De Handelmissie hoopt verder doemdenken om te buigen in ‘bloemdenken’.

Het Centraal-Europese land biedt, mede door de ligging en de jonge en dynamische bevolking, veel kansen voor de Nederlandse exporteurs van bloemkwekerijproducten. De inzet van aanzienlijke EU-fondsen en Wereldbankmiddelen versterkt de ontwikkeling in de landbouwsector.

Door de geografische ligging op het kruispunt tussen Oost en West is Polen een belangrijke handelspartner voor Nederland, zeker als het om bloemen- en plantenhandel gaat.

Zo exporteerden Nederlandse bedrijven in 2021 voor €347 miljoen (+22,4% tov.2020) aan bloemkwekerijproducten en daarmee neemt Polen een vijfde plaats in binnen de top 10 van exportlanden, zoals samengesteld door de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB) en market analyst Floridata. Opmerkelijk daarbij is dat de verkoop van bloemen en planten richting het Poolse retailkanaal terrein wint en professionaliseert.

Nederland partner country

Deze handelsmissie is toegankelijk voor elke handelaar in bloemkwekerijproducten ongeacht nationaliteit. Nederland is partner country van het event en daarom willen de organisatoren – met ondersteuning van de Nederlandse Ambassade in Warschau- de Nederlandse delegatie wat extra’s bieden in de vorm van een retailsafari door Warschau op 21 september. Matchmaker Ron van der Ploeg kan u meer vertellen over het voor de Nederlandse deelnemers samengestelde arrangement.

Met dit event wil Nederland zich profileren als aanbieder van kwalitatief hoogwaardige en duurzaam geteelde bloemen, planten, bomen en bollen richting het Poolse supermarkten en DIY stores. Nederland heeft een groot aantal troeven in handen: een technisch zeer geavanceerde tuinbouwsector, milieugecertificeerd product, ‘florale’ marketingexpertise, een global distributienetwerk en goed geoliede logistiek, een sterke ondernemersgeest en een ongekend groot en vernieuwend assortiment. Nederlandse kwekers exporteren snijbloemen, potplanten, perkplanten, bomen, struiken, vaste planten en bloembollen naar alle windstreken en kunnen via deze handelsmissie nieuwe retailcontacten leggen in Polen of bestaande relaties te verstevigen.

Voor wie?

Veredelaars, kwekers, handelaren, marketeers, business consultants actief in de sierteelt in de breedste zin van het woord: snijbloemen, boeketten, kamerplanten, tuinplanten, heesters, bomen, bollen, droogbloemen, deco materiaal.

Welke Poolse retailketens nemen deel?

Begin Juli hadden al veertien Poolse retailketens hun komst bevestigd. De organisatoren werken de lijst van deelnemende Poolse retailers regelmatig bij.

Deelnemende retailketens

Hieronderstaand een overzicht van deelnemende Poolse retailers per begin juli.

Heeft u interesse in deelname en wilt u meer informatie over deelname en kansen die deze handelsmissie richting Poolse retail biedt?

JA, NEEM CONTACT MET ME OP

Matchmaking

Wilt u deelnemen? Stuur dan een email naar ron@floracultureinternational.com

Indien u na het gesprek besluit tot daadwerkelijke deelname zorgt hij ervoor dat u de benodigde registratielink ontvangt.

Het eigenlijke matchmakingprogramma vindt plaats op 22 september in het Mazurkas Convention Centre in Ożarów Mazowiecki (circa 6km buiten Warschau) en wel van 8:00 – 17:00. Zorg dat u op tijd bent want de organisatoren werken op basis van first-in-first-served en een volgnummersysteem. Maximaal gespreksduur per retailer bedraagt 10 minuten. Maximaal 10 meetings.

De voertaal is Engels maar indien een tolk nodig is geeft u dit aan bij de matchmaker. Check hier met welke Poolse retailers u kunt afspreken.

Early bird korting tot en met 31 juli 2022.

Daarna betalen deelnemers het volle tarief.

Deelnamecategorieen en -kosten

Deelnemen kan in een van de drie volgende categorieen: visitor only, standhouder of bronze sponsor.

Early bird korting – tot en met 31 juli 2022
FCI/AIPH/FRESH MARKET Handelsmissie Polen deelnamekosten Toegang 6m² Stand Sponsor (zie hieronder)
Standaard €550
Standhouder €490 €820
Bronze Sponsor Included Included €3,750
Vol tarief geldend vanaf 1 augustus 2022
FCI/AIPH/FRESH MARKET Handelsmissie Polen deelnamekosten Toegang 6m² Stand Sponsor (zie hieronder)
Standaard €650
Standhouder €490 €820
Bronze Sponsor Included Included €3,750

De vergoedingen zijn vastgesteld om onze directe kosten van het organiseren van het evenement te dekken. Deze worden zorgvuldig gecalculeerd en op kostendekkende basis ingesteld.

Standaard registratie (visitor only) geeft recht op maximaal 10 B2B meetings met Poolse retailers. Gespreksduur per meeting: maximaal 10 minuten. Ontbijt, lunch en cocktail dinner party bij de prijs inbegrepen.

Standhouder registratie geeft recht op een 6m² stand en korting op de toegangsprijs. Ontbijt, lunch en cocktail dinner party bij de prijs inbegrepen.

Bronze Sponsor registratie geeft recht op:

  • 6m² stand
  • 2 gratis toegangskaarten
  • Sponsorvermelding tijdens opening ceremony
  • Sponsorlogo op Fresh Market website, brochure en andere Fresh Market reclame uitingen
  • Gratis advertentie in Fresh Market flyer and handelscatalogus
  • Gratis advertorial in Fresh Market catalogus
  • Gratis 200x600px banner op Fresh Market website
  • Ontbijt, lunch en cocktail dinner party bij de prijs inbegrepen.

Neem contact op met, Ron van der Ploeg, indien u meer informatie wenst: email ron@floracultureinternational.com or telephone +31 6 404 99 269.

REIS – EN VERBLIJFKOSTEN KOMEN VOOR EIGEN REKENING.

Annulering

Mocht het event door toedoen van Covid-19 onverhoopt gecancelled worden dan geeft Fresh Market uw geld retour.

Registreer uw interesse

FCI/AIPH/FRESH MARKET Handelsmissie Polen

Mazurkas Convention Center in Ożarów Mazowiecki | 22 september 2022 | 08:00 - 17:00

Polish Trade mission - Dutch

Naam(Required)
Adres
Welke retailers wilt u spreken?
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Meer weten?

Voor vragen kunt u contact met Ron van der Ploeg
op ron@floracultureinternational.com